×
Guides Overvejelser om gaspejse
Overvejelser om gaspejse
Overvejelser om gaspejse

Nedenfor har vi lavet en opsummering af de overvejelser, du bør gøre dig, før du anskaffer dig en gaspejs. For at få mest muligt ud af din nye gaspejs er det vigtigt, at du gør dig disse overvejelser - der er nemlig et meget stort potentiale i gaspejse, og mange muligheder for tilpasning og styling.

Hvad skal jeg tage højde for, når jeg skal vælge gaspejs?

Skal jeg vælge en gaspejs eller en brændeovn i et nyt hus?
Det er vores helt klare anbefaling, at du vælger en gaspejs fremfor en brændeovn, hvis du skal bygge nyt hus. Det samme gør sig gældende, hvis du bygger om, og du får ny og kraftigere isolering.

En brændeovn afgiver rigtigt meget varme, og det er samtidigt svært af regulere varmeafgivelsen. Det betyder, at du vil have svært ved at styre temperaturen i rummet. På gaspejsen kan du efter behov tænde, slukke og regulere bålet.

Hvordan skal min gaspejseopbygning se ud?
En gaspejs er perfekt, når du ønsker dig en unik pejseløsning. Når den er bygget ind i de brandhæmmende plader, er det din fantasi, der sætter grænserne. Tapet, maling eller noget helt tredje. Hent inspiration i vores galleri eller kontakt os for mere information.

Hvilken type gas skal jeg bruge?
Start med at undersøge hvilken type gas, der er tilgængelig, inden du bestiller din nye gaspejs. Den skal bestilles med den rigtige type studs fra starten.

Skal en gaspejs have en skorsten?
Nej, en gaspejs skal ikke bruge en skorsten i gængs forstand. Derimod skal den bruge et balanceret aftræk, der går fra gaspejsen og ud i det fri. Læs mere om reglerne for montering af den balancerede aftræk under “Installation af gaspejs”

Må jeg selv installere en gaspejs?
Nej, både gaspejsen og det balancerede aftræk skal installeres af uddannede fagfolk.

Hvilken type gaspejs skal jeg vælge?
Gaspejse findes i et hav af varianter. Og kvaliteter. Hos Himmerlands Pejsecenter har vi valgt produkter fra markedets førende producenter, og det giver dig sikkerhed, når du skal mellem de mange gaspejse.

Gaspejsene, der leveres af Himmerlands Pejsecenter, har alle de lovpligtige godkendelser for salg på det danske marked. Det samme gælder naturligvis de aftræksdele, vi anvender.

Du kan også vælge mellem flere størrelser og formater: en klassisk 1-sidet, en 2-sidet tunnel, en 2-sidet hjørne, en 3-sidet ellet en roomdivider (rumdeler). Du kan se formater og mål på alle modeller her på vores hjemmeside.

Skal jeg vælge app-styring til min gaspejs?
Dette er et temperamentsspørgsmål. Du kan vælge at betjene din nye gaspejs med den fjernbetjening, der følger med alle vore pejse som standard. Men lad os bare sige det: Det er fedt at betjene en gaspejs fra sit mobildevice! Du kan oprette brugerprofiler, så familiemedlemmerne har egne betjeningsprofiler, kan oprette individuelle flammemønstre og meget mere.

Desuden er tilkøb af app-styring til din gaspejs kun en mindre merudgift.

Hvordan skal min gaspejs se ud indvendigt? (keramisk brænde, sten i bunden, LED-belysning m.v.) Det er talrige muligheder for at “customize” din nye gaspejs indvendigt. Vi anbefaler, at du vælger en stil, der matcher, hvordan udseendet af pejsens opbygning er, og selvfølgelig hjemmets stil.

Du kan vælge en klassisk indretning med keramiske brændestykker, som i kombination med LED-belysning, giver en realistisk oplevelse af et bål i din gaspejs. LED-belysningen fungerer her som et “glødelag”, som vi kender det fra en traditionel pejs.

Hvis du ønsker et mere minimalistisk look, har Element4 lanceret Club-serie, hvor bunden er dækket med glassten, der belyses nede fra. Det giver en utrolig flot effekt.

Til din nye gaspejs kan du – afhængig af model - vælge mellem forskellige typer bagvægge. Standard er oftest en metalbagvæg, mens støbejern eller sort spejlglas er tilvalg. Se under hvert produkt, hvilke bagvægge, der kan fås.

Den bedste metode til at finde udseenet på din nye gaspejs er nok, at kigge på de løsninger der allerede er lavet rundt omkring. Vi har monteret mange gaspejse over hele landet. Hvis du mangler inspiration kan du kigge på vores inspirationssider, og se nogle af de løsninger vi har projekteret og installeret.


Himmerlands pejsecenter - inspirationskatalog

Få vores inspirationskatalog

I vores inspirationskatalog kan du se nogle af de løsninger vi har lavet indenfor klassiske pejse og pejseindsatse, gaspejse og brændeovne. Inspirationskataloget viser både eksklusive og mere almindelige opgaver, så der er en god chance for at du kan bruge det til inspiration til dit eget projekt. Skriv din mail nedenunder, og få inspirationskataloget tilsendt med det samme.