×
Guides Opsætning og tilslutning af en brændeovn
Opsætning og tilslutning af en brændeovn
Opsætning og tilslutning af en brændeovn

Når din nye brændeovn er placeret, så den står på et lige og fast underlag, er det tid til tilslutningen. De nye skærpede regler for tilslutning af brændeovne skal overholdes, og den komplette brændeovnsløsning skal efterfølgende godkendes af din skorstensfejer.

HVOR LANGT SKAL EN BRÆNDEOVN STÅ FRA VÆGGEN?


Op mod en ikke-brandbar væg:
Hvis din nye brændeovn skal stå op mod en væg, der er udført i et ikke-brandbart materiale, må ovnen stå helt op af væggen. Bemærk at afstandskravene til din skorsten kan betyde, at ovnen skal flyttes ud fra væggen. En ikke-brandbar væg kan eksempelvis være udført i mursten, gasbeton eller kalciumsilikat-plader. Er du tvivl, skal du rådføre dig med produktspecifikationerne, der er til det givne produkt. For lettere adgang til rengøring og for at brændeovnens konvektionssystem fungerer optilmalt, anbefaler vi, at ovnen trækkes 5 – 10 centimeter ud fra væggen.

Op mod en brandbar væg (eller møbler og anden interiør):
Til alle brændeovne medfølger en teknisk specifikationsliste. Her kan du læse, hvilke afstandskrav, der er til en given model. Du er naturligvis også velkommen til at kontakte os for mere information. En brandbar væg kan være opført i gips, træ eller andet materiale, der ikke tåler høje temperaturer.

KAN JEG INSTALLERE EN BRÆNDEOVN I ET NYT ELLER ET NYISOLERET HUS?
Ja. Men vær opmærksom på, at brændeovnen bruger luft til forbrændingsprocessen. Derfor anbefaler vi på det stærkeste, at din nye brændeovn tilkobles et friskluftsystem. Et rør trækkes ud gennem en ydermur, hvor gennem brændeovnen trækker friskluft. Er dit hus velisoleret, og er der ikke tilsluttet et friskluftsystem risikerer du, at din brændeovn brænder dårligt, og at det er vanskeligt at få tændt op. Tænder du emhætten, risikerer du desuden, at den trækker luft ind gennem brændeovnen, hvilket kan resultere i røg i huset.

Husk også at en moderne brændeovn afgiver meget varme. Så vælg ikke for stor en model, da det vil svært for dig at holde varmeniveauet nede.


Himmerlands pejsecenter - inspirationskatalog

Få vores inspirationskatalog

I vores inspirationskatalog kan du se nogle af de løsninger vi har lavet indenfor klassiske pejse og pejseindsatse, gaspejse og brændeovne. Inspirationskataloget viser både eksklusive og mere almindelige opgaver, så der er en god chance for at du kan bruge det til inspiration til dit eget projekt. Skriv din mail nedenunder, og få inspirationskataloget tilsendt med det samme.