0 Log ind

Regler og godkendelse af pejseindsatse

Alle pejseindsatse, der sælges hos Himmerlands Pejsecenter er typegodkendte til salg på det danske marked. Desuden har alle modeller en energilabel, som man kender fra køleskabe og fladskærms-TV. Typegodkendelsen og energilabelen giver dig tryghed i købet, fordi du vælger en pejseindsats, der er både effektiv og god for miljøet.

Når din pejseindsats skal monteres, er det vigtigt, at anvisningerne i manualen, der følger med fra producenten, følges nøje. Her beskrives det, hvordan pejseindsatsen skal monteres. Og hvordan skorstenen skal dimensioneres.

Reglerne for installation af en pejseindsats og skorsten er blandt andet beskrevet i Bygningsreglementet. Hos Himmerlands Pejsecenter har vi 30 års erfaring med salg og montering af pejseindsatse. Derfor er vi helt up to date med den seneste regelændringer, der er kommet på området.

TILSLUTNING AF PEJSEINDSATS TIL MURET SKORSTEN:

Har dit hus en eksisterende muret skorsten, er det naturligvis oplagt at benytte denne til din pejseindsats. Dog er der et par ting, du skal være opmærksom på. Vi anbefaler, at du som udgangspunkt starter med at kigge op i din skorsten. Er den firkantet indvendigt, bør der monteres en rund foring, fordi trækket i den firkantede skorsten kan være dårligt. Foringen kan for eksempel udføres som en rund stålforing. Luften i stålforingen varmes hurtigere op, og derved opnås hurtigt et passende træk.

Det er også vigtigt, at skorsten ikke bruges til andre formål. Der må ikke være tilkoblet aftræk fra gasfyr, trukket el-ledninger eller andre former for installationer på skorstenens indvendige sider. Skorsten skal desuden have en dimension, der passer til din pejseindsats.

Såfremt din murede skorsten ikke er høj nok til at skabe tilfredsstillende træk, er det muligt at forlænge den. Det kan gøres med et startkonsol, som derefter forlænges med isolerede stålskorstensdele, så skorstenen kan levere det rette træk.

INFO: En muret skorsten tager længere tid end en stålskorsten at få varmet op!

Moderne pejseindsatse har et aftræksrør med en diameter på 150 millimeter eller større. Den korrekte aftræksstørrelse kan ses i den medfølgende manual. Den færdige skorstensløsning skal passe til dette mål. Det optimale er, at skorstenens indvendige diameter er den samme – helt nede fra pejseindsatsen og helt op til skorstenens top.

Husk også at checke din skorstens generelle stand.

Brændværdien i dit brænde udnyttes til det yderste i en moderne pejseindsats. Derfor er den luft, der forlader ovnen, og ledes videre op i skorstene, koldere end fra en ældre pejseindsats. Det stiller større krav til trækket i din skorsten. Kontakt os for mere information.

TILSLUTNING AF PEJSEINDSATS TIL STÅLSKORSTEN:

Lad os starter med at slå én ting fast: Kun en velfungerende og korrekt dimensioneret skorstensløsning giver dig en god pejseoplevelse! En skorsten har grundlæggende to opgaver: For det første skal den skabe det fornødne træk fra din pejseindsats, så forbrændingen fungerer optimalt. Og for det andet skal den lede røgen væk på en sådan måde, at omgivelserne ikke generes.

Hos Himmerlands Pejsecenter forhandles førende mærker indenfor stålskorstene. Takket være valg af kvalitetsmaterialer, gennemtænkte og højteknologiske produktionsteknikker er du sikret en stålskorsten, der kan holde i mange år fremover. Hos Himmerlands Pejsecenter benytter vi kun skorstensdele, der er CE-mæskede.

Når pejseindsatsen er monteret, skal den og den tilkoblede skorsten godkendes af din lokale skorstensfejer.

Magasin
Kon
Takt
Kontakt Himmerlands Pejsecenter her