0 Log ind

Om os

Det begyndte med en mission

Siden de første mennesker lærte at beherske ilden har vi udnyttet flammerne til at øge velbehaget. Fra basal varme på de forhistoriske sletter til hyggelig atmosfære i nutidens stuer – ilden er en menneskelig ledsager, som vi efterhånden formår at udnytte til perfektion.

Hos Himmerlands Pejsecenter er ilden gjort til en oplevelse. Fyrringskilder i alle varianter - fra brændeovne og pejse til topmoderne, automatiserede pilleovne - fylder den velassorterede forretning på Brogade i hjertet af Hobro.

- Behovet for opvarmning fylder meget hos vores kunder, fastslår indehaver Lars Poulsen. Varme er selvfølgelig en essentielt for alle mennesker, men varme også blevet et hyggeelement. Vi tænder ikke alene op i brændeovnen for at hæve temperaturen i rummet. Vi gør det også fordi det giver os et element af lykkefølelse. Sådan har det altid været, men i dag er vi blevet meget mere opmærksomme på netop det faktum, konstaterer Lars Poulsen, der efterhånden har tyve års erfaring i branchen.

Begyndte i en lade

Indehaveren er oprindelig uddannet smed i et konkurrerende firma. For ti år siden tog han skridtet og blev selvstændig forhandler. – Jeg havde behov for at gå mine egne veje. Jeg kunne se, at udviklingen gik rigtig hurtig, og jeg indså, at jeg måtte havde foden under eget bord, hvis jeg for alvor skulle lukrere på min viden og min lyst til at følge den innovative vej, der præger branchen. Derfor var det lidt en mission for mig at blive selvstændig, beretter Lars Poulsen, der begyndte i laden på faderens landejendom udenfor Hobro. - Det var under mere beskedne forhold. Tingene tog dog hurtigt fart, og jeg fik behov for mere plads. Jeg var heldig, at lokalerne her på Brogade stod ledige, og jeg må sige, at placeringen er helt optimal. Vi kan dårligt ligge mere centralt med 15.000 forbipasserende bilister dagligt. Vi har efterhånden oparbejdet en solid kundeskare og missionen er stadig klar: Vi skal være på forkant med udviklingen. Vores vareudbud skal være baseret på de nyeste og mest innovative produkter, og det synes jeg faktisk, vi lykkes med, anfører Lars Poulsen.

Service, service og service…

- Vi har tre nøgleord her i virksomheden, lyder det fra Lars Poulsen. – Vi leverer service, service og service, tilføjer han med et glimt i øjet og en henvisning til, at det netop er kundeplejen, der kendetegner virksomheden. Det entydige mantra afspejler sig i alt fra rådgivning i forretningen til levering og opfølgning på salget. Himmerlands Pejsecenter har i høj grad slået sit navn fast på en vision om at kunderne skal have den allerbedste behandling i alle faser. Forretningens store udvalg åbner mulighed for at danne sig et solidt indtryk af produkterne, og har man først erhvervet en varmekilde fra centret, så er der mulighed for at kombinere den med en serviceaftale. En sådan omfatter et årligt eftersyn i den periode, hvor de fleste ovne er taget ud af drift. Det sker mellem april og august, hvor pejsecentrets medarbejdere i ro og mag kan kontrollere spjæld, ildfast beklædning, tætningsbånd og andet. Derudover foretages en solid indvendig rengøring af glasruder og brændkammer, ligesom bevægelige led smøres og justeres. Prisen er beskedne 1550 kr. årligt, hvilket inkluderer kørsel.

- En ovn eller en pejs er jo en stor investering for de fleste mennesker. Vi sælger udelukkende kvalitetsprodukter, som er basseret på at skulle holde i mange år, så det kan sagtens betale sig at sikre vedligeholdelsen i form af en serviceaftale, bemærker Lars Poulsen. Han lægger heller ikke skjul på, at serviceaftalerne giver god anledning til at bidrage med råd om fyring og anden drift. – Når vi kommer ud i kundernes hjem, får vi en god fornemmelse af proportionerne. Folk er flinke til at fortælle om eventuelle problemer, og har de spørgsmål rådgiver vi dem gerne i forhold til eksempelvis korrekt optænding og optimal fyring. Det er en del af vores service, hvilket naturligvis også omfatter sikkerhed. – Vi har med ild at gøre, så sikker anvendelse er ligeledes alfa og omega i vores rådgivning, siger han.

Fra ubrugelig 70’er pejs til moderne og effektiv varmekilde

Den øgede velstand i 60’erne og 70’erne skabte en enorm middelklasse med økonomisk råderum og lyst til andet og mere en blot basale, livsnødvendige fornødenheder. Med velstanden fulgte parcelhus-bølgen, og i samme ombæring fik danskerne smag for charterrejser sydpå. Mange forelskede sig dér i den mere afslappede og tilbagelænede livsstil, og mens rødvinen og spaghettien blev bragte hjem i de danske stuer, så havde danskerne også fået øje for de åbne ildsteder og pejse. Den slags var indtil da en sjældenhed under vore himmelstrøg, så mens danskerne byggede parcelhuse i hundredetusindvis, så blev en stor del af dem indrettet med både pejs og svømmepool. Oliekrisen gjorde en hurtig ende på sidstnævnte, men pejsene fik lov at blive. Det til trods for, at de i mange hjem mere fungerede som en uisoleret luftskakt, der trak varmen ud af stuen. Kun de færreste havde dengang synderlig nytte af pejsen, hvor tanke på effektiv varmefordeling var en by i Sibirien.

Mange muligheder

Er stuen indrettet med en 30 eller 40 år gammel pejs, så er der dog ingen grund til blot at lade de nøgne mursten indgå som et stykke ubrugeligt interiør. Moderne pejseindsatse kan med relativt enkle midler omdanne 70’er-pejsen til en topmoderne varmekilde. Med en pejseindsats forvandles de nøgne mursten til en brændeovnslignende enhed, der samtidig skaber et smukt og elegant element i boligen. Himmerlands Pejsecenter forhandler et væld af pejseindsatse i alle prisklasser, og Lars Poulsen fortæller, at salget er støt stigende. – Folk er efterhånden blevet opmærksomme på mulighederne. Og når pejsen nu er der, hvorfor så ikke udnytte den til også at bidrage til ordentlig opvarmning, anfører han og fortsætter: - Man kan selvfølgelig bruge pejsen som den er, men det er kun for hyggens skyld. De færreste gamle murstenspejse er i stand til at fordele varmen i hele rummet eller boligen. Monteres en pejseindsats, omdannes pejsen til en ovn, og så får man pludselig en helt anden varmefordeling. Samtidig er der utallige muligheder for at skabe dekorative opbygninger i alt fra marmor og mursten til panelagtige indramninger.

Himmerlands Pejsecenter forhandler pejseindsatse og brændeovne fra producenter som Hvam, Lotus, Contura, Meteor, M Design ,Rais ,Living flames,Termatech og Varde pejse.

Magasin
Kon
Takt
Kontakt Himmerlands Pejsecenter her

Ingen varer

Forsendelse : 0,00 DKK
I alt : 0,00 DKK