0 Log ind

Røgsugere

Hvis du mangler en røgsuger til din gaspejs, så kontakt os, og vi sammensætter en løsning til dig.

Røgsuger til pejse og brændeovne

Med røgsugere fra exodraft har du altid styr på dit skorstenstræk uanset vejrforholdene eller andre faktorer, som påvirker det naturlige træk.

Med et røgsugersystem fra exodraft har du fuld kontrol over skorstenstrækket. Røgsugeren monteres øverst på skorstenen og skaber et undertryk, som sikrer at røggasserne trækkes op gennem skorstenen i stedet for at slippe ud i stuen. Med den tilhørende kontrolenhed kan du regulere skorstenstrækket efter behov, så du uden problemer kan nyde ilden i pejsen eller i brændeovnen.

exodrafts røgsugersystem til pejse og brændeovne består af en røgsuger af type RS eller RSV med aksialvinge og tilhørende kontrolenhed og tilbehør. Med exodraft´s røgsugersystem er det muligt at opretholde det nødvendige skorstenstræk uafhængigt af skorstenens dimensioner og antallet af tilknyttede ildsteder.

Røgsugeren monteres øverst oppe på skorstenen. Standardtilbehøret inkluderer ben med justerbar vinkel, panserslange, sikkerhedskabel og en mineraluldsplade, som fjerner eventuelle vibrationer under brug. Ved installation på en muret skorsten skal vinkelbenene monteres i hullerne på røgsugerens underside. Når den er samlet, skal benene være 2-4 mm fra skorstenens inderside, så ingen vibrationer bliver sendt videre. Mineraluldspladen lægges med aluminiumsfolien opad, der skæres et hul, som passer til skorstensåbningen, og røgsugeren placeres ovenpå.

Montering på stålskorsten

Hvis røgsugeren skal monteres på en stålskorsten, skal der bruges flange og vibrationsdæmpere i stedet for vinkelbenene (flangen skal bestilles separat). Mineraluldspladen placeres på flangen med aluminiumsfolien opad, og der skæres et hul i den, som passer til skorstensåbningen. Skær hjørnerne af mineraluldspladen, for at gøre plads til vibrationsdæmperne. Flangen monteres på røgsugeren ved hjælp af vibrationsdæmperne, og det hele placeres oven på skorstenen.

Tilslutning af røgsugeren

Sikkerhedskablet monteres på skorstenen og tilsluttes røgsugeren. Sikkerhedskontakten (som ikke er en del af standardudstyret) monteres på skorstenen og tilsluttes strømforsyningen. I særlige tilfælde kan der være specielle arkitektoniske krav til skorstenen. Det er i sådanne tilfælde muligt at gøre røgsugeren næsten "usynlig", ved at installere den skjult ved skorstenens øverste kant. Vi er behjælpelig med rådgivning om, hvordan det kan gøres.

Service og vedligeholdelse

Service og rengøring af røgsugeren skal gøres efter behov (dog mindst en gang om året) afhængig af brændselstypen. Når røgsugeren er åben, er den nem at rengøre samtidigt med skorstensfejningen. exodraft giver 2 års fabriksgaranti og 6 måneders fuld returret.

Hos Himmerlands Pejsecenter tilbyder vi dig at låne en røgsuger på prøve. Du kan sende en besked gennem vores kontaktformular, hvor du kan bestille en røgsuger, som er klar til brug. Vær opmærksom på at den kun er til låns i en afgrænset periode på max. en måned og at monteringen ikke er iberegnet det at låne den.

Product filter

Aktiverede filtre:

Røgsugere

Magasin
Kon
Takt
Kontakt Himmerlands Pejsecenter her