0 Log ind

Værd at vide om pejseindsatse

Velkommen til vores guide om pejseindsatse. Her kan du få tips og gode råd, når du skal vælge en ny pejseløsning til dit hjem. Hvis du ikke finder svaret på dine spørgsmål, er Himmerlands Pejsecenters medarbejdere klar til at bistå dig den information, du søger. Hos Himmerlands Pejsecenter får vi ofte spørgsmålene: “Hvad er en pejs”? og “Hvad er en pejseindsats”? Så lad os starte med at få begreberne “pejs” og “pejseindsats” på plads.

HVAD ER EN PEJSEINDSATS?

En pejseindsats er en samlet “kassette”, en indsats, der kan monteres i eksempelvis et eksisterede åbent ildsted. En pejseindsats er det eksisterende, åbne ildsted overlegent, når det gælder effektivitet, miljøvenlighed og betjeningskomfort. Derfor giver det god mening at få sat en pejseindsats ind i et eksisterende ildsted. En pejseindsats kan også sættes ind fra starten i en helt ny pejseopbygning.

En pejseindsats har altid en låge med glas i fronten. Der findes desuden indsatse, der har glas på to eller tre sider. En pejseindsats er typegodkendt til salg på det danske marked, og dimensioneringen af skorstensaftrækket er beskrevet i det materiale, der følger med fra producenten.

Se mere i produktkategorien Pejseindsatse: KLIK HER

HVAD ER EN PEJS?

En pejs er et åbent ildsted, der oftes er bygget op fra bunden på stedet, hvor den skal stå. Derfor er der her tale om speciallavede, og særligt dimensionerede, pejseløsninger. Hos Himmerlands Pejsecenter er vi specialister i traditionelle åbne pejse, og vi projekter og dimensionerer pejsen og det tilhørende skorstensaftræk, så det fungerer optimalt.

Magasin
Kon
Takt
Kontakt Himmerlands Pejsecenter her