0 Log ind

Løse røgsugere

Hos Himmerlands Pejsecenter kan vi hjælpe dig med din nye røgsugerløsning. På denne side har vi samlet et udvalg af de mest populære røgsugere. Vi har udgaver med både vertikalt og horisontalt afkast, og løsninger til alle typer af pejseløsninger.

Særlige omstændigheder ved røgsugere til gaspejse

En gaspejs er en særlig form for pejseløsning, da den altid har et såkaldt balanceret aftræk. Det betyder at gaspejsen fungerer som et helt lukket kredsløb, idet både frisk luft til forbrænding og røg fra forbrændingen tilføres af afkastes i den samme rørkonstruktion. Det betyder at der skal bruges en særlig røgsuger, der passer til det balancerede aftræksrør.
Exodraft RHG, RSHG, RSHC og GSV er alle røgsugere der er særligt designede til gaspejse.

Hvilken type røgsuger til hvilken type skorsten?

Der findes som det kan ses ganske mange forskellige røgsugertyper. Det skyldes at der er forskel på om røgsugeren passer til en gaspejs, eller til en almindelig brændefyret løsning som en pejseindsats eller brændeovn. Desuden er der forskel på, om aftrækket skal være lodret eller vandret - altså om røgen skal pustes opad eller sidelæns ud. En røgsuger med lodret afkast er typisk en anelse dyrere, men den giver mulighed for at man kan vælge en lavere skorsten. Hvis dit afkast sidder under tagryggen skal du altid vælge en røgsuger med lodret afkast.

Hvis du har spørgsmål til din nye røgsugerløsning, er du altid velkommen til at kontakte os i Himmerlands Pejsecenter. Vi har sammenlagt over 40 års erfaring i pejseløsninger, og dermed også i forskellige røgsugerløsninger. Hvis du er i gang med et større projekt har vi også erfaring med skræddersyede røgsugerløsninger, hvor producenten involveres i dimensioneringen af de forskellige komponenter.

Product filter

Aktiverede filtre:

Løse røgsugere

Magasin
Kon
Takt
Kontakt Himmerlands Pejsecenter her